Anomaliedetectie

Als voorstadium van "predictive maintenance" wordt anomaliedetectie gebruikt, waarbij machine learning patronen in grote datasets herkent. Het is bijvoorbeeld handig voor het detecteren van onregelmatigheden, zoals temperatuur- of snelheidsprofielen, die informatie geven over storingen of slijtage van machineonderdelen zonder ooit de grenswaarden te overschrijden.

Anomaliedetectie zorgt voor een veiligheidsvoordeel en een verhoging van de productiviteit: nieuwe gedragspatronen, trillingen, trillingen of nauwelijks herkenbare werkpunten worden in realtime gedetecteerd en men kan reageren vóór er schade optreedt Na de inloopfase, d.w.z. het normale gedrag van het systeem, wordt elke afwijking gedetecteerd en weergegeven als een anomalie, of het nu gaat om een defecte sensor of lagerschade.

Bediening met de draaitafelbesturing EF3 of de W.A.S. Control Packages, WEISS kan de benodigde gegevens voor zijn componenten leveren en zijn klanten een individueel ontwikkeld monitoringconcept aanbieden.